Instruktør Torben Westergaard

Yderligere info: torbenwestergaard.com

Kort sagt

Musiker, komponist, underviser, oplægsholder samt et årelangt virke som faglig formidler

Jeg brænder grundlæggende for musik og faglig formidling. Musik, fordi den bringer os ind i fællesskaber og resonerer med vore følelser. Faglig formidling, fordi den skaber personlig udvikling, meningsfyldte rum og mulighed for at træffe mere kvalificerede valg.

Erfaring

Ud over at komponere og spille musik i en lang række sammenhænge har jeg gennem de sidste 25 år opbygget omfattende pædagogisk erfaring som underviser på de danske musikkonservatorier. Jeg har dels undervist indenfor det udøvende område, dels, de seneste 10 år, udelukkende i teoretisk og praktisk musikpædagogik. Aktuelt er jeg ansat som studielektor på Det Jyske Musikkonservatorium og timelærer på Rytmisk Musikkonservatorium. Derudover holder jeg oplæg om musikpædagogiske emner på konferencer, pædagogiske temadage på musikskoler samt arbejder med faglig supervision.

Uddannelse og karriere

Jeg har en Master i læreprocesser, Didaktik og Professionsudvikling, fra Aalborg Universitet, 2014 og er Cand.pæd., Didaktik, Musikpædagogik, DPU, fra Aarhus Universitet, 2010. Musik har bragt mig til mere end 20 lande, og jeg har komponeret til ensembler, tv-serier, dokumentar- og reklamefilm og siden 2011 været kapelmester for Søren Kragh-Jacobsen. Jeg har udgivet 13 albums (og yderligere to udkommer i 2020) med egne kompositioner og fremragende anmeldelser både herhjemme såvel som internationalt. To af udgivelserne var DMA jazz-nominerede i hhv. 2013 og 2014.